Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Κάρτα του πολίτη και ηλεκτρονικό φακέλωμα

Το editorial της εφημερίδας "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"
Εντυπωσιακή η χθεσινή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος με θέμα την εναντίωση των πιστών στην περιβόητη “κάρτα του πολίτη”. Οι λόγοι που...
 καθιστούν την εκδήλωση άξια λόγου είναι πολλοί, πέρα από το πλήθος των συγκεντρωθέντων που άθροισαν πολλές χιλιάδες φωνές διαμαρτυρίας ενάντια στο ηλεκτρονικό φακέλωμα και γέμισαν την καρδιά της Αθήνας με ελληνικές σημαίες και σύμβολα της ορθόδοξης βυζαντινής κληρονομιάς μας.

Βασικό χαρακτηριστικό της συγκέντρωσης είναι η έλλειψη κεντρικής καθοδήγησης και ενιαίου συντονιστικού κέντρου, μια πρακτική που όλα δείχνουν ότι έχει ξεπεραστεί από τα ίδια τα πράγματα. Η ευρεία “κινητοποίηση” κατέστη εφικτή μέσω του διαδικτύου (ενημέρωση μέσω blogs, Facebook, email κ.ά) και της διαπροσωπικής επαφής.

Επίσης είναι σημαντική η κοινωνική διαστρωμάτωση και η ηλικιακή εκπροσώπηση των πολιτών που συμμετείχαν στην εκδήλωση. Όποιος πραγματοποιούσε ένα απλό πέρασμα από τον χώρο θα διαπίστωνε ότι υπήρχαν άτομα από όλες τις ηλικίες και τις κοινωνικές τάξεις. Δεν επρόκειτο για μια υπόθεση που αφορούσε σε απόμαχους της ζωής που προέρχονται από χαμηλά οικονομικά στρώματα. Οι νέοι βρίσκονταν δίπλα στους μεγαλύτερους και οι οικονομικά ασθενέστεροι φώναζαν τα ίδια συνθήματα με εκείνους που έδειχναν να αντιμετωπίζουν λιγότερες δυσκολίες.

Η κυβέρνηση, με την ανεξήγητη εμμονή της στην πάση θυσία επιβολή της κάρτας του πολίτη, οφείλει να λάβει σοβαρότατα υπ' όψιν της την ριζοσπαστικοποίηση του πλήθους και την εξώθηση των αντιδράσεων στα άκρα.

Ενώ από τη μία η κυβέρνηση του Μνημονίου εκδηλώνει έμπρακτα μια υπέρμετρη ανοχή στις αξιώσεις λαθρομεταναστών, ισλαμιστών και άλλων -νομίμως ή μη- διαβιούντων στην Ελλάδα, παρουσιάζεται άκαμπτη και περιφρονητική απέναντι στις εύλογες ανησυχίες των Χριστιανών Ορθοδόξων Ελλήνων αλλά και όσων απορρίπτουν κάθε σκέψη εφαρμογής του ηλεκτρονικού φακελώματος για αμιγώς πολιτικούς και ιδεολογικούς λόγους.

Ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιάννης Ραγκούσης, οι αρχιτέκτονες του σχεδίου “κάρτα του πολίτη”, με τη στάση τους χλευάζουν την πλειοψηφία των Ελλήνων και υποτιμούν την ισχύ τους.

Θα διαψευστούν σύντομα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου